velkommen til vår
priskalkulator
Grunnleggende prosjektinformasjon
Grunnleggende Prosjektinformasjon

VALUE

Tjenester
Ditt Budsjett

VALUE

NOK

VALUE

NOK

Ditt Prosjekt
Dine Opplysninger
Vis meg estimatet
Roger that, Houston
Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

"Vi solgte enebolig fordi vi falt for bygget og den leiligheten vi har kjøpt. Planen var ikke å gå tilbake til leilighet så «tidlig i livet», men da vi kom over de tegningene falt vi pladask."

Knut Olav Knutsen
Beboer | Boligprosjekt i Nittedal
✰✰✰✰✰

"Vi er utrolig fornøyde med den usedvanlig grundige og gjennomarbeidede søknaden som dere sendte, det skal dere vite!"

Agnes C. Mordt
Privatkunde | Rekkehus i Oslo
✰✰✰✰✰
Nybygg enebolig

VILLA GRANITT

En helt spesiell bolig med storslått panoramautsikt. Tomten har en uovertruffen beliggenhet og orientering, med solinnfall fra morgen til kvelds. Huset er utformet som et lett skall av glass og tre, spent rundt en lukket granittkjerne som rommer lagringsplass, kommunikasjonsveier og alle tekniske funksjoner.

Tilbygg hytte

SYNNFJELL

Eierne er veldig glade i den eksisterende tømmerhytta, men ønsket seg flere rom og funksjoner enn den gir plass til. Det gitt tillatelse for tilbygg i mer moderne utforming, som samtidig er tilpasset det tradisjonelle hytteområdet i volum og materialbruk.

Tilbygg rekkehus

KORSVOLL

Det er gitt rammetillatelse til utvidelse av rekkehus med tilbygg i to etasjer og kjeller. Tilbygget tilpasses eksisterende byggs utforming og materialitet, slik at tilbygget fremstår som en harmonisk tilpasset del av helheten.

Tilbygg og renovering rekkehus

HAUGERUD

Vernet atriumhus fra 70-tallet er utvidet med tilbygg og renovering i to etasjer. Tilbygget tilpasses eksisterende byggs utforming og materialitet med varig material- og fargevalg. Det er lagt vekt på å få dagslys inn i boligen uten at det blir mer innsyn i planløsningen.

NOEN AV VÅRE SAMARBEIDSPARTNERE

våre tjenester

vi hjelper deg fra a til å

arkitektur

plan

landskap

ansvarlig søker

fargerådgivning

annen rådgivning

Vår Prosess

Vi forplikter oss til å gjøre din prosjektreise
så smidig og vellykket som mulig

1
BEFARING / FØRSTE MØTE OG FORARBEID

Vi ser på tomten og det som finnes der fra før, snakker med deg om hvilke behov og ønsker du har, og ser på eksisterende planer og retningslinjer for utbygging.

FxARK hjelper deg med å komme fram til gode løsninger på mindre areal dersom målet er lavere byggekostnad, eller vi kan utnytte tomtens potensial maksimalt for å oppnå så mye areal som mulig og høyere salgspris/verdi.

2
KONSEPTUTVIKLING OG SKISSEPROSJEKT

Basert på dine behov og ønsker, og mulighetene/begrensningene i reguleringsplan eller retningslinjer i for eksempel et borettslag, utarbeides en konseptskisse. Du må komme med innspill til skissen, slik at du får det slik du ønsker.

Når vi har kommet frem til et konsept som du ønsker å gå videre med, skal forslaget jobbes ut i mer detalj. I skisseprosjektfasen jobber vi med hvordan det nye bygget skal plasseres i terrenget og tilgangen til utearealer, adkomst og parkering, hvordan rom i bygningen skal ligge i forhold til hverandre og omgivelsene, samt hvilke hovedmaterialer og hvilke former som skal gi byggets endelige helhetsuttrykk.

Vårt hovedfokus er å komme frem til praktiske og arealeffektive løsninger, fleksibel arkitektur som kan endres etter behov, god bokvalitet som gjør at du trives, og brukbarhet for alle funksjoner.​

3
TILBUDSGRUNNLAG TIL ENTREPRENØR

Forslaget vi kommer frem til skal være gjennomførbart økonomisk uten kostbare løsninger, men det er entreprenør som må komme med kostnadsoverslag slik at du kan vurdere det opp mot budsjettet for utbyggingen.

Entreprenør kan konsulteres allerede når det foreligger skisser, for å få et anslag over byggekostnadene, tilpasse prosjektet til ditt kostnadsnivå og gjøre det enklere å foreta riktige prioriteringer. Det er dine valg som vil være med på å styre prosjektkostnadene i bygge- og driftsfasen, og da kan en entreprenør gi gode innspill som gjør prosjektet gjennomførbart innenfor ditt budsjett.

​I utgangspunktet skal det være tilstrekkelig med tegninger fra skisseprosjektet for at entreprenør skal kunne gi et kostnadsoverslag. Alternativt kan kontrahering av entreprenør avvente til søknad er sendt.

4
FORPROSJEKT OG BYGGESØKNAD

I denne fasen videreutvikles prosjektet med utgangspunkt i dine kommentarer til skisseprosjektet. Fasen omfatter valg av prinsipper for tekniske, funksjonelle og fysiske strukturer og en avklaring av prosjektets endelige form og størrelse. De ytre rammene som plassering på tomta og utnyttelse, takform og høyder, volum og hovedmaterialer, og plassering av vinduer og dører på fasaden bestemmes.

Det må utarbeides dokumentasjon og søknadstegninger for å kunne søke kommunen om byggetillatelse. Før søknaden sendes til kommunen, må det nabovarsles. Det er 2 ukers frist for å komme med merknader for naboer. Når fristen for nabovarselet er løpt ut, kan søknaden sendes inn.​

Hvis du allerede har valgt entreprenør som du ønsker å benytte, kan det sendes søknad i ett trinn; rammesøknad og igangsettingssøknad i ett. Da må man være relativt trygg på at tiltaket vil godkjennes av kommunen og ha kommet langt nok med prosjekteringen til at byggingen kan settes i gang ved gitt tillatelse. Saksbehandlingstid for søknad i ett trinn er 3 uker.​​
 
Dersom det gjenstår prosjektering eller kontrahering av entreprenør, det er behov for dispensasjoner eller samtykke fra andre, eller der man er usikker på saksbehandlingen, bør det sendes rammesøknad i stedet. Saksbehandlingstid for rammesøknad er 12 uker. Men du venter på tillatelse, kan du kontrahere entreprenør og andre konsulenter etter behov.

5
GJENNOMFØRING OG BYGGING

Entreprenør og evt. andre konsulenter er nå kontrahert og har fått jobbet litt med prosjektet sammen. Dersom det ikke er sendt søknad i ett trinn, skal det sendes søknad om igangsettingstillatelse når rammetillatelse er gitt. Behandlingstiden er 3 uker, og bygging kan deretter settes i gang.

Prosjektet er ikke ferdig med søknadstegninger, men tegnes i flere faser og med stadig økt detaljeringsgrad. Målet med prosessen underveis er å komme fram til løsninger som tilfredsstiller det du ønsker og hva entreprenøren kan bygge innenfor det kommunen godkjenner.

Søknadstegninger danner grunnlaget for videre detaljering og prosjektering, og i denne fasen utarbeides arbeidstegninger og detaljtegninger som sikrer et godt og helhetlig sluttresultat. Arbeidstegninger og detaljer viser hvordan byggearbeidet skal utføres, har større målestokk enn søknadstegninger, mål- og kodesetting, samt diverse angivelser som størrelse på vinduer og dører, veggtyper, angivelse av membran, overgang mellom eksisterende og nye konstruksjoner, trappeskjema osv. Det skal ikke prosjekteres nye løsninger, men det må sikres at prosjekteringsunderlaget ivaretar alle krav som stilles til ansvarsområdet.

For enklere tiltak som tilbygg, kjeller- eller loftsutbygginger er det normalt ikke mange tegninger som er nødvendig for erfarne utførende, så fremt det skal bygges etter preaksepterte løsninger og entreprenøren er profesjonell. Behovet for tegninger og løsninger for bygget må avklares i samråd med entreprenør tidlig i prosessen, før bygging settes i gang.

I byggeprosessen er det viktig at kommunikasjonen til entreprenør er entydig og klar, slik at det unngås feil og kostbare endringer. Det lønner seg å planlegge godt. Entreprenør må følges opp underveis og vi bør komme på befaring under bygging, men det er entreprenøren som har ansvaret for å koordinere arbeidet til alle engasjerte fag og byggeplassen.

Om ønskelig kan vi også gi bistand og råd om interiørvalg, som farger, overflater, innredning og spesialtilpassede løsninger.

6
FERDIGSTILLELSE

Etter at byggetiltaket er ferdigstilt, skal det sendes søknad om ferdigattest til kommunen sammen med samsvarserklæringer. Ved behov skal det også sendes inn oppdaterte tegninger.

Arkitektur som Gjør en Forskjell

Se hvordan vi har hjulpet kunder med å realisere drømmene sine, fra idé til ferdig bygg

STYRMOES VEI


Tremannsbolig utformet som en kaskade langs den bratte bakken. Løsningen muliggjør lik utsikt over Drammen og vestvendt terrasse med hage for alle tre boligene. Prosjektet er planlagt utført i massivtre.

korsvoll

På Korsvoll i Oslo er det planlagt utvidelse av rekkehus med tilbygg i to etasjer og kjeller. Tilbygget tilpasses eksisterende byggs utforming og materialitet, slik at tilbygget fremstår som en harmonisk tilpasset del av helheten.

synnfjell

Eierne er veldig glad i den eksisterende tømmerhytta, men ønsket seg flere rom og funksjoner enn den gir plass til. Det er tegnet og gitt tillatelse for tilbygg i mer moderne utforming, som samtidig er tilpasset det tradisjonelle hytteområdet i volum og materialbruk.

FAGSTADLIA

På et område på ca. 200 dekar er det planlagt for en trinnvis utbygging av småhus. Her har det vært godt å bo lenge: Fagstadlia ligger i Nordre Ål ved et fortidsminne som knytter seg til en ca. 2000 år gammel bosetting. Bebyggelsen ligger sentralt både til byen og naturen.